public

Loading...

Kerstweetjes

published by Thibaut Stylemans

Want to create a visual like this?

Get Started
LEUKE
KERSTWEETJES
45 % van de wereldbevolking viert Kerstmis.
53 % kunstbomen
22 % 'echte' bomen
15 % ander
De verkoop van kunstbomen is de afgelopen 6 jaar verdubbeld.
3/4 van de Belgen stuurt nog kerstkaartjes, ook al leven we in een digitaal tijdperk!
Wij sturen gemiddeld zo'n 39 kaartjes per persoon. In de Verenigde Staten worden er zelfs meer dan 3 miljard kaartjes per jaar verstuurd.
De grootste kerstboom ooit was 67 meter hoog, dat is hoger dan de toren van Pisa (56 meter)! Hij stond in 1950 in een winkelcetrum in Washington.
Ieder jaar worden er bijna 60 miljoen kerstbomen gekweekt, speciaal voor Kerst!
Als de Kerstman echt zou bestaan, zou hij op kerstavond 822 huizen per seconde moeten bezoeken om alle cadeautjes te bezorgen. Dat betekent dat hij 1046 kilometer per seconde zou moeten gaan, oftewel drieduizend keer sneller dan het licht!
Engeland heeft slechts zeven keer een witte Kerst gehad in de 20e eeuw. In Engeland noemen ze het al een witte Kerst als er ook maar één sneeuwvlok de grond heeft geraakt (die Engelsen toch...).
In Mexico schijnen ze te geloven dat rood ondergoed dragen tijdens de kerstdagen garant staat voor een nieuwe liefde in het nieuwe jaar. Ik wil jullie de foto van een Mexicaan in een rode onderbroek besparen.
De traditionele kleuren van Kerst zijn groen, rood en goud. Groen staat symbool voor leven en wedergeboorte, rood symboliseert het bloed van Jezus Christus en goud staat voor het licht en de rijkdom.
Het grootste kerstgeschenk ooit geschonken is het Vrijheidsbeeld. De Fransen gaven het aan de Verenigde Staten in 1886. Het is 46,5 meter hoog en weegt 225 ton!
1 van de 10 cadeautjes is al kapot voor Nieuwjaar, 40 % zal overleven tot maart en slechts een kwart van de cadeautjes halen de volgende kerst.
Kerstbomen hebben 4 tot 15 jaar nodig om te groeien. Een gemiddelde kerstboom is 7 jaar oud.
België
€ 206
Duitsland
€ 270
€ 325
Italië
Frankrijk
€ 366
Spanje
€ 383
Verenigd Koninkrijk
€ 474
Verenigde Staten
€ 520
Budget
Nummer geschreven door Bing Crosby en uitgebracht in 1942. Het wordt beschouwd als het best verkochte kerstnummer.
White Christmas
Oorspronkelijk een nummer voor Thanksgiving, maar werd later één van de bekendste kerstnummers.
Jingle Bells
In Engeland is het al jarenlang de gewoonte om kerstliederen te gaan zingen van deur tot deur in ruil voor een kleine attentie. De traditie is ontstaan om buren een voorspoedig, gezond en gelukkig jaar toe te wensen.
Christmas Caroling
Gemaakt door Thibaut Stylemans