public

Loading...

EQUIP 3

published by Tercero

Want to create a visual like this?

Get Started
PASSEIG DE CANALEJAS:
Descobrim un Parc històric d'Alacant.
El projecte de jardineria d’este passeig és de l’any 1886 . És un parc de terra amb extensions d’arbres i arbustos separats per parterres que limiten un corredor central en què podem trobar bellíssims exemplars de ficus; en concret, amb caràcter singular, s’hi poden contemplar sis unitats de Ficus macrophylla i onze unitats de Ficus nitida. Diversos d’estos arbres queden protegits de forma genèrica a causa de les seues dimensions de perímetre de tronc i diàmetre de copa. En l’accés, trobem elements escultòrics, una Parella de gossos (s. XVIII) esculpits en marbre blanc. Compta amb dos safarejos de forma baixa i circular, albergant un monument al comediògraf alacantí Carlos Arniches i la Font del xiquet flautista (s. XVIII). Els extrems estan limitats per dos roures australians o pins d’or (Grevillea robusta). Després de visitar el parc, eixirem per l’accés on hi ha una Parella de lleons (s. XVIII).
Nom comú: Figuera australiana Origen: Austràlia Etimologia: Ficus, nom antic de la figuera. Macrophylla significa de fulles grans. Es caracteritza per les seues arrels en forma de contraforts, les quals són conegudes per danyar les voreres. Este agressiu sistema d'arrels n'impedix l'ús en espais limitats. És àmpliament usat com un arbre atractiu en parcs públics, els vells espècimens poden assolir una talla extraordinària.
És el parc més antic d’Alacant i un dels exemples més significatius de jardí romàntic originat en el vuit-cents. Sis grans exemplars de Ficus macrophylla i 11 unitats de Ficus nitida, així com dos roures australians o pins d’or, voregen una elegant zona en la qual també es concentren arbustos separats per parterres que limiten un passadís central amb bancs i jocs infantils. La seua continuïtat amb l’Esplanada constitueix des dels seus orígens una excel·lent barrera verda que separa la ciutat del port. En la part central, una font de xicotetes dimensions, amb un grup escultòric al mig: "El xiquet flautista".
El mapa de España.
Font de Canalejas: "El xiquet flautista"
VALENTINES BUDGET
YOU & ME
Codigo QR
#1
EQUIPO 3