public

Loading...

GreenerSites newsflash IV SLO

published by GreenerSites Project

Want to create a visual like this?

Get Started
GreenerSites is a transnational cooperation project which aims to improve the environmental management brownfields sites through the definition of 9 local action plans and the development of 11 pilot actions. GreenerSites brings together,  under the coordination of the City of Venice, 10 partners from Germany, Poland, Italy, Croatia and Slovenia which will cooperate to bring about an enhanced knowledge on brownfield management. The project started in June 2016 and will end in May 2019.
ReSites
Okoljska sanacija degradiranih območij v srednji Evropi
Novice št. 4 - Maj 2018
GreenerSites je transnacionalni projekt, ki bo z izvajanjem aktivnosti na 9 pilotnih območjih in s pripravo 11 pilotnih akcijskih načrtov prispeval k izboljšanju okoljskega upravljanja degradiranih območij.
Vodilni partner projekta, mesto Benetke, koordinira delo 10 partnerjev iz Nemčije, Poljske, Italije, Hrvaške in Slovenije, ki bodo skupaj izboljšali znanje s področja upravljanja degradiranih območij. Projekt se je začel junija 2016 in se bo končal maja 2019.

GreenerSites je v polnem zagonu. Projektni partnerji so zaposleni s svojimi lokalnimi pilotnimi aktivnostmi in nadaljujejo z izvajanjem izobraževanj, ki so del projektne sheme za krepitev zmogljivosti.


Kje smo
Kaj sledi
V prihajajočih mesecih bodo GreenerSites partnerji še vedno zaposleni z izvajanjem svojih pilotnih aktivnosti. Organizirali bodo dogodke, kjer bodo s svojimi interesnimi skupinami delili rezultate in rešitve pilotnih aktivnosti. Pričeli bodo izdelovati strateški akcijski načrt za svoje funkcionalno urbano območje, ki bo opredelil želene ukrepe in potrebna sredstva za učinkovito upravljanje z degradiranimi območji.Na sliki degradirano območje Solec Kujawski (Poljska)
Mesto Benetke – vodilni partner (IT)
ISW – Inštitut za strukturno politiko in ekonomski razvoj (DE)
Mestna občina Celje (SI)
Razvojna agencija Mazovija (PL)
Mesto Solec Kujawski (PL)
Dežela Benečija (IT)
Pristaniška uprava pristanišča Reka (HR)
Pristaniška uprava severnega jadranskega morja, pristanišči Benetke in Chioggia (IT)
Mesto Bydgoszcz (PL)
Mesto Reka (HR)
Ministrstvo za regionalni razvoj in transport Saška-Anhalt (DE)

Metropolitansko območje Benetke (IT)
Ente Zona (IT)
Avstrijska okoljska agencija (AT)
SuRF Italija (IT)
Kujawsko-Pomorska regija (PL)
Omrežje NICOLE (NL)
Občina Radom (PL)
Urad za degradirana območja Saška-Anhalt (DE)
Regionalni direktorat za okolje Bydgoszcz (PL)
Regionalni inšpektorat za okolje Bydgoszcz (PL)
Industrijski park Bydgoszcz (PL)
Ministrstvo za okolje in prostor (SI)
Energo Ltd (HR)
Mesto Halle (DE)
GreenerSites projektni in pridruženi partnerji
V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR - EU uredba 2016/679), ki je stopila v veljavo 25.5.2018, je Mestna občina Celje posodobila svojo politiko varovanja osebnih podatkov. Obveščamo vas, da podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo samo vaše ime, priimer in elektronski naslov. Podatke varno hranimo in jih ne razkrivamo tretjim osebam. Uporabljamo jih izključno za obveščanje o aktivnostih na projektu GreenerSites. Če želite ostati v stiku z nami in prejemati novice o našem projektu, ukrepanje z vaše strani ni potrebno. V kolikor pa novic projekta GreenerSites ne želite več prejemati, nam prosim pošljite e-sporočilo na [email protected] z naslovom ODJAVA v zadevi sporočila.